Loading

Βουτιά στο Βόρειο Σέλας!

Που θες να ταξιδέψεις;

Το ταξίδι σου στο www.travelsalad.gr θα σε οδηγήσει σε όμορφα μέρη στην Ελλάδα και το εξωτερικό...

βουτιά-στο-βόρειο-σέλας-καράβι

Βουτιά στο Βόρειο Σέλας!

Είσαι περιπετειώδης και αναζητάς συνεχώς συγκινήσεις ενώ αγαπάς τα ταξίδια; Ε, τότε δε μπορεί να μη γνωρίσεις τον ExploroLoco !!!

βουτιά-στο-βόρειο-σέλας-exploroLoco

Συνάντησα τον ExploroLoco (a.k.a Φίλιππο Μάρη) πρώτη φορά σε ένα γραφείο. Ήμασταν συνάδελφοι για περίπου δύο χρόνια. Όσο τον άκουγα να μου περιγράφει το όνειρό του να κάνει κάτι που πραγματικά αγαπά, τόσο πιο πολύ χαιρόμουν που υπάρχουν ακόμα νέοι άνθρωποι που ψάχνονται και οραματίζονται το μέλλον στα μέτρα τους. Όταν δε έφτασε η στιγμή που ο Φίλιππος πήρε το ρίσκο και αφιερώθηκε στα ταξίδια, του χάρισα χίλια μπράβο και μια ευχή για το δρόμο. Ήταν εκείνη η στιγμή που ο Φίλιππος αποφάσισε να κάνει την εργασία απόλαυση.

βουτιά-στο-βόρειο-σέλας-νορβηγία

Από τότε έχουν μεσολαβήσει για τον ExploroLoco πολλά χιλιόμετρα στην Ελλάδα και πρόσφατα και στο εξωτερικό. Παρέες, εμπειρίες, δραστηριότητες, περιπέτεια, χαμόγελα… ΤΑΞΙΔΙΑ, και η μεγάλη παρέα του ExploroLoco όλο και μεγαλώνει. Τελευταία περιπέτεια ExploroLoco η “Βουτιά στο Βόρειο Σέλας“. Φύγαμε μαζί κι εμείς… βουτάμε στην περιπέτεια!

βουτιά-στο-βόρειο-σέλας-σκυλιά

βουτιά-στο-βόρειο-σέλας-λευκά-χάσκι

  • Πήρα την απόφαση για το ταξίδι στο Βόρειο Σέλας καθώς ήταν όνειρο ζωής να το δω, όπως και γενικότερα να πάω στον Αρκτικό Κύκλο. Στο εξής θέλω να κάνω μόνο πολύ ιδιαίτερα ταξίδια που θα μου προσφέρουν συγκινήσεις και να γνωρίζω νοοτροπίες, φαινόμενα και παραδόσεις με άλλη ματιά.

βουτιά-στο-βόρειο-σέλας-χιόνι

  • Το πλάνο: Επειδή δεν είχα ξαναπάει στη Νορβηγία, σίγουρα ήθελα να επισκεφτώ και την πρωτεύουσα. Οπότε κανόνισα 3-4 μέρες στο Όσλο και άλλες 4 μέρες στο Τρόμσο. Αναχώρησα την Καθαρά Δευτέρα το μεσημέρι και έκανα μια στάση στην Κοπεγχάγη, καθώς δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα για Όσλο. Κατέληξα στο Όσλο το απόγευμα και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι μου. Για το Τρόμσο πέταξα την Πέμπτη 2 Μαρτίου και έμεινα εκεί έως τη Δευτέρα 6 του μηνός.

βουτιά-στο-βόρειο-σέλας-έλκηθρο

  • Δυσκολία δεν υπήρχε καμία, καθώς όλα ήταν οργανωμένα και ξεκάθαρα. Υπήρχε όμως κούραση, διότι έπρεπε να αλλάξουμε αεροπλάνο και πτήσεις. Αναπάντεχο ήταν το γεγονός ότι έφτασα την Πέμπτη στο Τρόμσο με σκοπό να δω το Βόρειο Σέλας και άλλα πολλά… αλλά πληροφορήθηκα πως το προηγούμενο βράδυ είχε εμφανιστεί το ωραιότερο και πιο καθαρό Βόρειο Σέλας που είχαν να δουν τρία χρόνια τώρα.

βουτιά-στο-βόρειο-σέλας-χάσκι

βουτιά-στο-βόρειο-σέλας-φώκιες

  • Τα top σημεία από όσα υπέροχα έζησα ήταν:  Όταν με τραβούσαν με το έλκηθρο δέκα σκυλιά χάσκι κάνοντας μια πανέμορφη διαδρομή. Όταν έμεινα στην καλύβα πάνω στα βουνά, μόνο με τα απαραίτητα για να παρατηρήσω όλο το βράδυ το Βόρειο Σέλας. Όταν έκανα με το καταμαράν ξενάγηση στα φιορδ αναμένοντας να δω από κοντά φάλαινες και όρκες (δυστυχώς δεν τα κατάφερα).

βουτιά-στο-βόρειο-σέλας-καταφύγιο

  • Αστεία ήταν η στιγμή που περπατούσα πάνω σε μια παγωμένη λίμνη καλυμμένη με χιόνι και καθώς περπατούσα παρατήρησα ότι υπήρχε μια ανθρώπινη φιγούρα ξαπλωμένη με διάπλατα τα χέρια και τα πόδια πάνω στο χιόνι.

βουτιά-στο-βόρειο-σέλας-σκύλος

  • To να δεις καθαρό το Βόρειο Σέλας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο καθαρός είναι ο ουρανός… Επειδή το φαινόμενο σχετίζεται και με τα σωματίδια στον ουρανό, εξαρτάται τόσο από την ποσότητα της ακτινοβολίας που έχουν τραβήξει από τον ουρανό, όσο και από τη γωνία που θα σκάσουν και πολλά άλλα.

βουτιά-στο-βόρειο-σέλας-ελάφι

NEXT STOP ExploroLoco 
  1. Βαρκελώνη –  Βενετία με ποδήλατο (ναι, καλά ακούσατε!!!) – 12 μέρες
  2. Road trip, ο Γύρος της Μαδαγασκάρης με μηχανές (Born to be wild, λέμε!!!) – 12 μέρες

βουτιά-στο-βόρειο-σέλας-κουτάβι

Μάθε για την επόμενη περιπέτεια του ExploroLoco στην ομώνυμη σελίδα στο Facebook, εδώ: www.facebook.com/ExploroLoco/ και γίνε κι εσύ μέρος της πιο εναλλακτικής και ταξιδιάρικης παρέας!

Enjoy Life. Be adventurous. Stay Active – ExploroLoco 

 

Comments are closed here.