Βερολίνο με άρωμα Κάρυ…

Βερολίνο-με-άρωμα-κάρυ-χριστόπουλος-τραβελσάλαντ

Το Νοέμβριο του 2017, το TravelSalad.gr σε συνεργασία με την Athens Direct, έτρεξε ένα σούπερ Διαγωνισμό για μια Ταξιδιωτική Επιταγή!!!

Ο Μάκης Χριστόπουλος ήταν ο τυχερός ταξιδιάρης, που πήρε την παρέα του έφυγαν για Βερολίνο!!!

Βερολίνο-με-άρωμα-κάρυ-τραβελσάλαντ-διαγωνισμός

Αφού ταξίδεψε στο Βερολίνο και πέρασε καλά, επέστρεψε με γεμάτες… κάρυ… αναμνήσεις και tips για απόδραση στην πόλη των πολύχρωμων αντιθέσεων! Χαιρόμαστε πάρα πολύ και συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε με όποιον τρόπο μπορούμε!

Ακολουθούμε τον Μάκη Χριστόπουλο στο Βερολίνο…

 

Βερολίνο-με-άρωμα-κάρυ-χριστόπουλος-γερμανία

Ξεκινώντας για το Βερολίνο οι προσδοκίες μας δεν ήταν υψηλές. Περιμέναμε ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο σε μια πόλη, ίσως όχι των πρώτων μας επιλογών. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο, η πρώτη ευχάριστη έκπληξη έκανε ήδη την εμφάνισή της.

Βερολίνο-με-άρωμα-κάρυ-τραβελσάλαντ-ταξίδι

Μια υπέροχη λιακάδα και η έντονη μυρωδιά κάρυ, σχηματίζουν το πρώτο σου χαμόγελο, και είναι αυτά που θα σε συντροφεύουν, για όλη τη διάρκεια της παραμονής σου.

Το δεύτερο ανέλπιστα θετικό, είναι η άμεση ανταπόκριση του μετρό, που από το αεροδρόμιο σε οδηγεί χωρίς κόπο και ιδιαίτερο χρόνο, κατευθείαν στο κέντρο της πόλης. Κι εκεί, αρχίζουν οι υπόλοιπες εκπλήξεις…

Το Kreuzberg ως γειτονιά διαμονής είναι εξαιρετικά γραφικό. Πράσινο και οξυγόνο, στον υπερθετικό βαθμό. Το ποδήλατο ως βασικό μέσο μετακίνησης και τα τεράστια πάρκα, έχουν ήδη αφαιρέσει από το μυαλό σου την παρεξηγημένη ιδέα μιας πόλης μουντής και καταθλιπτικής.

Και η βόλτα μας στην πολυπολιτισμική πρωτεύουσα συνεχίζεται.

Βερολίνο-με-άρωμα-κάρυ-πύλη-γερμανία

Περπατώντας με στόχο να δεις την πύλη του Βραδεμβούργου, το τοίχος και τον καθεδρικό ναό, θα διαπιστώσεις πως και μόνο η βόλτα αυτή αρκεί για να την αγαπήσεις το Βερολίνο!

Δοκίμασε pretzel, το παραδοσιακό currywurst και κλείσε την ημέρα σου πίνοντας ντόπιες μπίρες σε κάποια από τις πολλές παμπ της πόλης σχεδιάζοντας το επόμενο ραντεβού σου στην πρωτεύουσα του κόσμου.

Βερολίνο-με-άρωμα-κάρυ-διαγωνισμός-τραβελσάλαντ

Travel salad ευχαριστούμε!


Ταξιδεύουμε με αεροπλάνα, τρένα, πλοία, αυτοκίνητα, με ποδήλατο, με τα πόδια, με το μυαλό και καταγράφουμε… ιστορίες, εικόνες, αξιοθέατα, περίεργα, γεύσεις, μυρωδιές και χρώματα, όνειρα, ανθρώπους και πολιτισμούς. Ακολούθησε το κορίτσι που ταξιδεύει και μοιράσου το μαγικό ταξίδι!

RELATED POST