Loading

Τουρίστας στην Αθήνα…

Που θες να ταξιδέψεις;

Το ταξίδι σου στο www.travelsalad.gr θα σε οδηγήσει σε όμορφα μέρη στην Ελλάδα και το εξωτερικό...

τουρίστας-στην-αθήνα-ακρόπολη

Τουρίστας στην Αθήνα…

Athens & Piraeus city sightseeing

“Hop on, Hop off”

Θέλεις να κάνεις τον τουρίστα στην πόλη σου; Τότε Hop on, Hop off, δηλαδή «Ανέβα – Κατέβα» και απόλαυσε μια βόλτα από ψηλά, στην ανοιχτή οροφή των διώροφων τουριστικών κόκκινων λεωφορείων.

Πρόκειται για τα κόκκινα λεωφορεία της Athens & Piraeus City Sightseeing, της αλυσίδας τουριστικών λεωφορείων City Sightseeing, που το 2008 ενέταξαν και την Αθήνα στο γνωστό δίκτυο που ξεναγεί τουρίστες σε πάνω από 110 σημεία στον κόσμο. Ο στόλος της City Sightseeing διαθέτει περίπου 650 λεωφορεία παγκοσμίως, που μεταφέρουν κάθε χρόνο πάνω από 12 εκατομμύρια επιβάτες και δραστηριοποιούνται σε 37 χώρες και 5 ηπείρους.

Τα λεωφορεία Athens & Piraeus City Sightseeing είναι τόσο  funky,  χρωματιστά και άνετα που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Το κυριότερο όμως νέο είναι, ότι τα bus tours είναι αρκετά χρήσιμα και πράγματι αξίζει μια δοκιμή για να το καταλάβει κανείς. Αρχικά, είναι απαραίτητη μια «πανοραμική βόλτα» για τον ταξιδιώτη όπου θα κάνει και το… «ρεζουμέ» της πόλης.  Έτσι πολύ εύκολα θα χαράξει τη διαδρομή του και ίσως ανακαλύψει αξιοθέατα και γωνιές που μια βόλτα με τα πόδια δε θα του αποκάλυπτε!

Εκεί ψηλά, στα 5 μέτρα, στη οροφή του λεωφορείου μπορείς εύκολα να τραβήξεις πανοραμικές φωτογραφίες και κυρίως να νιώσεις τον αέρα της πόλης! Να παρατηρήσεις «τη ζωή της» από ψηλά και να πάρεις μια γεύση από τους καθημερινούς ρυθμούς στους πολύβουους δρόμους της, χωρίς άγχος, χωρίς πίεση, παρά… ιδιαιτέρως απολαυστικά.

redbus-citysightseeing-βουλή-αθήνα

Άλλωστε, τα δρομολόγια της Athens & Piraeus City Sightseeing ξεκινούν από το πρωί στις 8.30 και κινούνται κάθε μισή ώρα μέχρι το απόγευμα τον χειμώνα και μέχρι αργά το βράδυ το καλοκαίρι και φυσικά είναι προσβάσιμα σε όλους.  Έτσι με ένα εισιτήριο των 18 ευρώ που ισχύει για δύο ημέρες, ξεκινάτε από το Σύνταγμα με στάσεις, στο άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη, στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Ακρόπολη, το Ναό του Ολυμπίου Διός, τον Εθνικό Κήπο, το Μουσείο Μπενάκη, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τη Βουλή, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ομόνοια, την Πλατεία Καραϊσκάκη, το Θησείο και την Πλατεία Κοτζιά για την Αθήνα. Ενώ για τον Πειραιά, η κυκλική διαδρομή ξεκινά από την Ακρόπολη και «βολτάρει» από Intercontinental, Πλανητάριο, Δημοτικό Θέατρο, Ακτή Μιαούλη, Πειραϊκή, Αρχαιολογικό Μουσείο, Μικρολίμανο, Βοτσαλάκια, Πλανητάριο, Marriott , Νέο Μουσείο Ακρόπολης, Ακρόπολη.

Αλλά μη ξεχνάτε ότι έχετε τη δυνατότητα να «Ανεβοκατεβείτε!», Hop on, Hop off, για ο,τιδήποτε σάς τραβήξει την προσοχή. Θέλετε για παράδειγμα να απολαύσετε μια βόλτα στον Εθνικό κήπο ή την Ακρόπολη, έχετε όσο χρόνο χρειάζεστε και επιβιβάζεστε στο επόμενο λεωφορείο που σας εξυπηρετεί, την ίδια ή την επόμενη μέρα επιλέγοντας εσείς το σημείο και τη στάση για να συνεχίσετε τη ξενάγηση σας. Διαφορετικά, απολαμβάνετε μια ολοκληρωμένη βόλτα με το κόκκινο λεωφορείο

Κι αν είστε από αυτούς τους «περίεργους», τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες που θα ήθελαν να ολοκληρώσουν τη ξενάγηση περπατώντας, η εταιρεία Athens & Piraeus City Sightseeing διοργανώνει δύο διαφορετικές περιηγήσεις με τα πόδια, που ξεκινούν από την Ακρόπολη. Τις έκανα και χάθηκα στα αρώματα, τα χρώματα και τους ρυθμούς της παλιάς Αθήνας.

Η αλήθεια είναι ότι στην Αθήνα, η διάθεση για βόλτες δεν εξαντλείται ποτέ και οι δρόμοι πάντα σφύζουν από ζωή. Τί καλύτερο λοιπόν, από το να πάρουμε λίγο αέρα απολαμβάνοντας την πόλη από ψηλά είτε είμαστε τουρίστες είτε κάνουμε τους τουρίστες στην πόλη μας, «ανεβοκατεβαίνοντας» με ένα «red bus-tour City Sightseeing». Καλή Διασκέδαση!

Info: tel. +30210 9220604www.citysightseeing.gr

redbus-citysightseeing-αθήνα