READING

Ουμάμι και υγιεινή διατροφή!...

Ουμάμι και υγιεινή διατροφή!

ουμάμι-γεύσεων-και-υγιεινής-διατροφής-γρηγοράκης-βασιλείου

Επέστρεψε από τη Γαλλία, την κοιτίδα της Υψηλής Γαστρονομίας, από αγάπη για την Ελλάδα και τις ελληνικές γεύσεις, τις οποίες έχει μεράκι να παντρεύει με γαστρονομικά μυστικά του κόσμου. Σε αυτά θα μας μυήσει μέσα από το “Ουμάμι”, το εστιατόριό του στο Ηράκλειο Αττικής, όταν με το καλό ανοίξει ξανά η εστίαση. Για την ώρα, βρήκα την αφορμή να σας συστήσω αυτόν τον νεαρό σεφ, τον γεμάτο όνειρα και όρεξη για δουλειά. Το προσωπικό του ταξίδι στη γαστρονομία, και μια νόστιμη συνεργασία [που αν διαβάσετε μέχρι τέλος τη συνέντευξη, μπορεί και να τη γευτείτε live τις επόμενες μέρες], είναι τα σημεία εκκίκνησης της ιστορίας του.

Σωτήρη Βασιλείου, καλωσήρθες στο TravelSalad.gr . OFF WE GO!

Γεννήθηκα στην Αθήνα και η καταγωγή μου είναι από το υπέροχο παραθαλάσσιο χωριό Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ένα υπέροχο ψαροχώρι. Εκεί έμαθα τα μυστικά του ψαρέματος από τους θείους μου καθώς όλο το χωριό ασχολείται με την αλιεία.

Στα 19 μου έφυγα για τις Βρυξέλλες όπου σπούδασα και δούλεψα τελικά για 7 χρόνια. Στην Ελλάδα γύρισα για λογαριασμό του Πρέσβη της Βενεζουέλας, μετά από πρόταση να δουλέψω στην οικία του στο Παλαιό Ψυχικό, ως προσωπικός σεφ.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ.

Οι σπουδές σε Γαλλία και Βέλγιο προέκυψαν. Η ιστορία έχει ως εξής… Βρισκόμουν σε ένα ταξίδι με έναν φίλο, ο οποίος είχε μια πολύ σοβαρή συνέντευξη στις Βρυξέλλες. Ξαφνικά, βρεθήκαμε να ψάχνουμε χρήματα για τα εισιτήρια του γυρισμού, καθώς ο φίλος μου δεν προσλήφθηκε στη δουλειά, όπως υπολογίζαμε.

Έτσι αποφασίσαμε να δουλέψουμε για λίγο σε ένα ελληνικό εστιατόριο, εγώ ως λαντζέρης, εκείνος ως μπάρμαν. Σε εκείνο το ελληνικό εστιατόριο στις Βρυξέλλες ανακάλυψα πόσο όμορφη είναι η ζωή μέσα στις κουζίνες. Ο φίλος, όταν μάζεψε τα λεφτά του εισιτηρίου, γύρισε πίσω.

Εγώ από την άλλη, έμεινα μέσα στην κουζίνα, και συγκεκριμένα στη λάντζα, για έξι μήνες, έχοντας πια ένα όνειρο που μόλις είχε αρχίσει να τσιγκλάει το μυαλό μου. Να σπουδάσω στη Μέκκα της υψηλής γαστρονομίας στη Γαλλία, και να γίνω επαγγελματίας μάγειρας. Τελικά τα κατάφερα!

ουμάμι-γεύσεων-και-υγιεινής-διατροφής-σωτήρης-βασιλείου-πιάτοουμάμι-και-υγιεινή-διατροφή-σεφ-σωτήρης-βασιλείου-συνταγή

ΤΑ MILESTONES.

Είναι πολλά. Είναι οι συγκυρίες που φέρνουν η μία την άλλη. Σίγουρα εμπειρίες όπως, το να είσαι προσωπικός σεφ ενός τόσο ιδιότροπου πρέσβη, όπως αυτός που ήμουν εγώ, και το να αναλαμβάνεις private dining σε πολυτελείς βίλες στη Μύκονο και σε άλλα νησιά για αστέρες του Χόλυγουντ, σε κάνουν πολύ δυνατό. Βλέπεις ότι τελικά όλα είναι θέμα θέλησης και αυτό σε βοηθάει να φέρνεις εις πέρας αποστολές που φαντάζουν ακατόρθωτες.

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ.

Παξοί: Εκεί είχα την ευκαιρία να δείξω τις δικές μου δυνατότητες και τελικά να βραβευθώ για το μενού μου. Στο Erimitis Bar & Restaurant γνώρισα τον πιο τίμιο εργοδότη, και σωστό άνθρωπο πάνω από όλα, που έχω συνεργαστεί έως τώρα.

Μύκονος: Το νησί με την ωραιότερη αύρα του κόσμου, που με βοήθησε να δω επαγγελματικά ότι μπορώ να καταφέρω πολλά στο κομμάτι του private service and dining!

Βρυξέλλες: Αυτά τα 7 χρόνια είναι ο λόγος για τον οποίο κατάφερα και θα καταφέρω ότι συνέβη και θα συμβεί [με τη βοήθεια του θεού] στην καριέρα μου.

Οι Βρυξέλλες είναι το μεγαλύτερο σχολείο για κάθε μάγειρα. Η στρατιωτική θητεία μας θα έλεγα. Αν αντέξεις εκεί, τα πάντα στην Ελλάδα σού φαίνονται παιχνίδι μέσα στις κουζίνες.

Αθήνα: Ουμάμι Restaurant, καριέρα, τηλεόραση, τρελοί ρυθμοί, ευκαιρίες!

ουμάμι-και-υγιεινή-διατροφή-γρηγοράκης-βασιλείου-συνέντευξη-τραβελσαλαντ

ουμάμι-και-υγιεινή-διατροφή-σεφ-σωτήρης-βασιλείου-τραβελσάλαντ

COVID-19.

Είναι όλα τόσο ρευστά και αβέβαια, που αν δεν το παλέψεις ώστε να συντηρήσεις την επιχείρησή σου και με άλλους τρόπους [π.χ. ειδικά delivery μενού] είσαι τελειωμένος. Με 500€ που παίρνουν οι εργαζόμενοι της εστίασης ως επίδομα, δε ζεις. Οκ, έχει βοηθήσει πολύ η σημερινή κυβέρνηση, και προσωπικά την ευχαριστώ για όλη αυτή την στήριξη αλλά… Τα πράγματα βρίσκονται σε ένα πολύ οριακό σημείο και για εμάς τους επιχειρηματίες της εστίασης και για το προσωπικό μας, που είναι σε αναστολή, αλλά και για τους προμηθευτές μας. Είναι ένας φαύλος κύκλος που δυστυχώς έχει επηρεάσει και ψυχολογικά τους πάντες. Ο τουρισμός στην Ελλάδα στήριζε πάντα το μεγαλύτερο κόμματι της οικονομίας στη χώρα και είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από όλους. Έχω να πω πολλά και δε θέλω να πλατειάσω.

INSPIRATION.

Έχω γνωρίσει πολλές προσωπικότητες στη ζωή μου από όλους τους κλάδους. Όλοι είναι σημαντικοί για εμένα και έχω μάθει να αγαπώ και να εκτιμώ τους ανθρώπους που γνωρίζω. Αν χρωστάω κάπου ό,τι έχω κάνει έως σήμερα είναι σίγουρα ο άνθρωπός που με πήρε από το χέρι και με πήγε στη σχολή στις Βρυξέλλες. Ο άνθρωπος που όποτε έπεφτα με βοηθούσε να σηκωθώ και άλλα πολλά. Δε θέλω να ονομάσω αλλά χρωστάω πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο. Ίσως κάποια στιγμή πω περισσότερα…

ουμάμι-και-υγιεινή-διατροφή-γρηγοράκης-βασιλείου-σέλφι

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ JET-SET.

Barack Obama στο La Villa Lorraine: Στρες, Εμπειρία, Σταθμός στην καριέρα μου.

Jean-Claude Van Damme στο La Villa Lorraine: Βαρύς, Σοβαρός, Επιλεκτικός, Δύσκολος.

Η Πριγκίπισσα του Βελγίου στο La Villa Lorraine: Χαρούμενη πάντα και ευδιάθετη. Κυρία.

Ο Σεΐχης του Κατάρ στο La Villa Lorraine: The big boss.

Τρεις επιτροπές Michelin στο La Villa Lorraine: Αγέλαστοι, Απλησίαστοι, Ανέκφραστοι.

Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στο Παλαιό Ψυχικό: Μεγάλο σχολείο, Δύσκολος, Απαιτητικός, Δίκαιος.

Το επιτελείο της Κυβέρνησης και ο Α. Τσίπρας σε δεξίωση στο Κολωνάκι: Χαλαροί, Εύκολοι πελάτες, Καλοφαγάδες.

Έλληνες celebrities στο Μeletini στον Χολαργό: Διαφορετικός ο καθένας. Με άλλους ταίριαξα με άλλους είμαστε απλά «φίλοι», που μιλάμε όποτε και όταν.

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

Οι κουζίνες είναι μια απρόβλεπτη καθημερινή ιστορία που επαναλαμβάνεται με την ίδια ένταση αλλά πάντα υπό διαφορετικές συνθήκες. Κάθε μέρα ψάχνομαι, μαθαίνω, δοκιμάζω νέους συνδυασμούς, γεύσεις, τεχνικές ώστε να γίνομαι καλύτερος. Η ζωή μου μέσα από αυτή τη δουλειά είναι κάθε μέρα μια μάχη. Πότε δεν σταθεροποιείσαι ως επιτυχημένος επαγγελματίας σε αυτή τη δουλειά. Δοκιμάζεσαι και κρίνεσαι πολύ αυστηρά καθημερινά από τον κόσμο. Πόσο μάλλον όταν εκτίθεσαι στα Μ.Μ.Ε και συστήνεσαι στον κόσμο.Κάθε μέρα θα μπορούσα να σας λέω μια ιστορία. Πολλές με πολύ άγχος. Άλλες με πολύ γέλιο. Άλλες με πολλή περιπέτεια και ένταση. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω μάθει και μου αρέσει να ζω στα άκρα. Η δουλειά μου με έμαθε να ζω έτσι.

ουμάμι-και-υγιεινή-διατροφή-γρηγοράκης-βασιλείου-νάντιασουφλή

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ.

Μύκονος: Σοβαροί σεφ. Σοβαροί Επιχειρηματίες. Σοβαρές επενδύσεις. Οπότε… και σωστό αποτέλεσμα!

Γαλλία: Οι Διδάσκαλοι της εστίασης και όχι μόνο της γαστρονομίας. Προβλέπουν και την κάθε λεπτομέρεια. Είναι πολλά χρόνια μπροστά. Δύσκολα τούς βρίσκεις κάπου λάθος, με αποτέλεσμα να βιώνεις την πιο σωστή γαστρονομική εμπειρία.

Παξοί: Erimitis Bar & Restaurant συγκεκριμένα. Μιλάμε για έναν πολύ συνειδητοποιημένο εργοδότη, που έχει τολμήσει να φτιάξει μια εστιατοριάρα! Έχει τολμήσει να πληρώνει τους καλύτερους σεφ και όχι μόνο. Έχει αναβαθμίσει το νησί. Έχει βραβευτεί – δικαίως – πολλές φορές, και ναι, έχει ξεχωρίσει όχι μόνο στο Ιόνιο αλλά σε όλη την Ελλάδα. Σε ένα βουνό που βλέπει ηλιοβασίλεμα, καταφέρνει να σε κάνει να ανεβαίνεις ψηλά σε αυτό το σημείο για να ζήσεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Σε ένα τόσο μικρό νησί, ένα τόσο μεγάλο κατόρθωμα!

ουμάμι-και-υγιεινή-διατροφή-γρηγοράκης-βασιλείου-μενού

ουμάμι-και-υγιεινή-διατροφή-γρηγοράκης-βασιλείου-σαλάτα

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ.

“Τα παρατάω όλα, αλλάζω καριέρα”, ναι, το έχω πει… Ήταν η πίεση, το στρες, δεν ξέρω τι απ’ όλα. Έφτασα δύο φορές στο σημείο στην καριέρα μου μέχρι τώρα, που δεν ένιωθα δημιουργικός. Τότε είπα τέλος. Η αλήθεια είναι ότι δεν άντεξα πάνω από τέσσερις μέρες. Είμαι ταγμένος σε αυτή τη δουλειά. Είναι, όχι απλά κομμάτι της ζωής, αλλά η ίδια η ζωή. Το νόημα.

MOTTO.

“Εσύ μπορείς!”. Δεν τη λέω εγώ. Αλλά “εκείνη” πάντα μού θυμίζει ότι, “Εσύ μπορείς!”.

ΟΝΕΙΡΑ.

Δε θέλω να μοιράζομαι την ενέργειά μου με πολύ κόσμο, και έτσι δε θα σας αποκαλύψω επόμενους στόχους. Πάντα βάζω αλλά δεν το κάνω και με χρονοδιακόπτη. Συνήθως, αυτό που θέλω έρχεται πάντα γιατί το κυνηγάω γενικά πολύ. Όταν τα καταφέρνω βάζω τον επόμενο στόχο. Αν έχουμε την υγεία μας, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

ΟΥΜΑΜΙ.

Το εστιατόριό μου στο Ηράκλειο Αττικής. Είναι το δεύτερο σπίτι μου. Ουμάμι στα Ιαπωνικά είναι η πέμπτη γεύση. Για εμάς, είναι το καλό, ελληνικό φαγητό! Εκεί συμβαίνουν τα πάντα. Εκεί δημιουργώ. Εκεί ονειρεύομαι. Εκεί σχεδιάζω τα πάντα. Εκεί βρίσκομαι ψυχή και σώμα κάθε μέρα.


Η ΕΚΠΛΗΞΗ 

DIMITRIS GRIGORAKIS ft SOTIRIS VASILEIOU

Ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσεων και υγιεινής διατροφής!

Είναι ένα μενού που απευθύνεται σε κόσμο που θέλει να χάσει κιλά τρώγοντας γαστρονομικά. Πρόκειται για ένα πλήρες μενού που παραδίδεται καθημερινά στο χώρο του πελάτη. Φέρει την υπογραφή του Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη και τη δική μου. Η διάρκειά του είναι από 1 έως και 3 μήνες και πλέον μπορώ να πω [από το feedback του κόσμου] ότι χάνεις έως και 6 κιλά το μήνα χωρίς να ζοριστείς ιδιαίτερα, και χωρίς να χρειάζεται να τρως βραστά κοτόπουλα, μπρόκολα κάθε μέρα και να πίνεις μόνο νερό.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Γνωριστήκαμε με τον Δημήτρη στο εστιατόριό μου, το Ουμάμι, και κάποια στιγμή έπεσε στο τραπέζι αυτή η ιδέα. Υπάρχουν παρόμοια προγράμματα αλλά σίγουρα όχι κάτι που συστήνεται από έναν τόσο γνωστός και έμπειρο διατροφολόγο σε συνεργασία με έναν καθηγητή μαγειρικής – σεφ. Μιλάω στο τηλέφωνο ο ίδιος με τον κόσμο και το έχω πάρει πολύ προσωπικά. Το κάνουμε με πολλή αγάπη και αυτό φαίνεται από τα σχόλια του κόσμου.ουμάμι-γεύσεων-και-υγιεινής-διατροφής-γρηγοράκης-βασιλείου-σουφλήουμάμι-και-υγιεινή-διατροφή-γρηγοράκης-βασιλείου-τράβελσάλαντ

ΓΕΥΣΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι και γευστική, εννοείται! Πρέπει να υπάρχει γνώση και εξειδικευμένο προσωπικό, πίσω από μια κίνηση σαν αυτή. Μπορείς να τρως όπως σε ένα gourmet εστιατόριο και ταυτόχρονα να αποτοξινώνεις τον οργανισμό σου και να χάνεις κιλά χωρίς να σου λείπει η γεύση.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ.

Το μενού είναι πλήρες. Τα τυριά μας είναι όλα πολύ χαμηλά σε λιπαρά όπως ανθότυρο. Τα πρωινά μας είναι θρεπτικά και νόστιμα, όπως μπάρες δημητριακών που παρασκευάζω μόνος μου. Φυσικά έχουμε συμπεριλάβει ψάρι, κρέας, ζυμαρικά, όσπρια, πολλά βιολογικά προϊόντα και superfoods! Σημειώστε ότι κάποια από τα προϊόντα μας δεν βρίσκονται καν σε ράφια supermarket, καθώς εγώ ο ίδιος έχω αναλάβει το κομμάτι των πρώτων υλών και ψάχνω πολύ ιδιαίτερα προϊόντα που προμηθεύομαι από μικρούς παραγωγούς.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ουμάμι-και-υγιεινή-διατροφή-γρηγοράκης-διαγωνισμός-ινσταγκραμ
Και αφού λοιπόν δεν μπορούμε να επισκεφθούμε το Ουμάμι στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, θα σας φέρει το TravelSalad το Ουμάμι στον χώρο σας με την υπογραφή του Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη! Ω, ναι ✨. Μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός που θα κερδίσεις ένα μηνιαίο μενού, delivery καθημερινά στον χώρο σου, δώρο αξίας 196€! Δες το βίντεο και Λάβε μέρος εδώ!


Ευχαριστούμε πολύ:
  • Τον Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη και το Logodiatrofis.gr για τις γνώσεις, το νέο χώρο σχετικά με τη διατροφή και την υγεία [όπου έγιναν το γύρισμα και η φωτογράφιση για το TravelSalad].
  • Το Ουμάμι Restaurant και τον Σεφ Σωτήρη Βασιλείου για τις γεύσεις, τα σχέδια και τα χαμόγελα!
  • Την Σάντρα Βουτσά για την οργάνωση, την εμπιστοσύνη και τη φανταστική ενέργεια!
  • Την καταπλητική συνεργάτη [και παιδική μου φίλη], εξαιρετική photographer – videographer Βάσια Αναγνωστοπούλου για τις στιγμές δουλειάς που μαζί τις κάνουμε δημιουργία και διασκέδαση. Την εμπιστοσύνη και την αγάπη μου.

βάσια-αναγωστοπούλου-νάντια-σουφλή-σόσιαλ-μίντια

ουμάμι-και-υγιεινή-διατροφή-δημητρηςγρηγοράκης-νάντιασουφλή

Στα επόμενα. Καλή Απόλαυση!

lots of love🤍

nadja

 


Ταξιδεύουμε με αεροπλάνα, τρένα, πλοία, αυτοκίνητα, με ποδήλατο, με τα πόδια, με το μυαλό και καταγράφουμε… ιστορίες, εικόνες, αξιοθέατα, περίεργα, γεύσεις, μυρωδιές και χρώματα, όνειρα, ανθρώπους και πολιτισμούς. Ακολούθησε το κορίτσι που ταξιδεύει και μοιράσου το μαγικό ταξίδι!

RELATED POST