Loading

Όταν ο Γιάννης Χαρούλης βρέθηκε στο Θέατρο Πέτρας

Που θες να ταξιδέψεις;

Το ταξίδι σου στο www.travelsalad.gr θα σε οδηγήσει σε όμορφα μέρη στην Ελλάδα και το εξωτερικό...

ο-γιάννης-χαρούλης-στο-θέατρο-πέτρας-κριτική

Όταν ο Γιάννης Χαρούλης βρέθηκε στο Θέατρο Πέτρας

… ή πώς τα συναισθήματα συναντούν τα τραγούδια…

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 και είναι η δεύτερη από τις τρεις soldout συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Ο αρχικός προγραμματισμός περιλάμβανε δύο συναυλίες στις 13 και στις 14 Ιουνίου αλλά φυσικά το πιστό κοινό του αγαπητού τραγουδοποιού δε χωρούσε σε δύο ημέρες, οπότε μοιράστηκε σε μία ακόμα εμφάνιση στις 15 Ιουνίου. Και μεταξύ μας, μια εβδομάδα συναυλίες να έδινε ο Γιάννης Χαρούλης, γεμάτα θα ήταν τα θέατρα.

θέατρο-πέτρας-συναυλία-γιάννης-χαρούλης

θέατρο-πέτρας-σκηνή-γιάννης-χαρούλης

Γύρω στις 9 μ.μ. είμαστε στην είσοδο του Θεάτρου Πέτρας, παρέα με το ART.harbour, το λιμάνι των Τεχνών  και του Πολιτισμού. Βρίσκουμε μια θέση στο ασφυκτικά γεμάτο Θέατρο και αναμένουμε το καλωσόρισμα του χαμογελαστού τραγουδοποιού από την Κρήτη, το λαούτο, τις πρώτες μελωδίες. Όλοι έτοιμοι, ήσυχοι, ανοιχτοί να υποδεχτούν τη μουσική που θα απελευθερώσει τα πιο μαγικά συναισθήματα, θα ξεκλειδώσει τις καρδιές.

ο-γιάννης-χαρούλης-στο-θέατρο-πέτρας-συναυλία

Λίγο μετά τις 9.30 μ.μ. ο Γιάννης Χαρούλης βρίσκεται στη σκηνή. Γλυκό καλωσόρισμα, χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπο για τον κόσμο που είναι εκεί, για τη γυναίκα και το παιδί του, που βρίσκονται κοντά του. Παρά την καταιγίδα της προηγούμενης βραδιάς ο Γιάννης Χαρούλης πάει κόντρα στους άσχημους καιρούς και αυτό ζητάει και από εμάς… Άντε, πάμε να σμίξουμε κοπέλια!

όταν-ο-γιάννης-χαρούλης-βρέθηκε-στο-θέατρο-πέτρας

όταν-ο-γιάννης-χαρούλης-βρέθηκε-στο-θέατρο-πέτρας-κωνσταντής-πιστιόλης

«Μαγγανείες», «Τότε κι εγώ», «Ανεμόσκαλα», «Του Λασιθιού η στράτα», «Τριανταφυλλάκι», «Τι λάθος κάνω», «Ο ακροβάτης», «Χειμωνανθός», «Μιλώ για σένα», ο εξαιρετικός Κωσταντής Πιστιόλης να ξεσηκώνει το κοινό με το σόλο κλαρίνο του και ένα νέο τραγούδι που θέλω να αφήσω τελευταίο. «Από μια πατρίδα» σε ποίηση του Κωστή Παλαμά και μουσική του Λουκά Θάνου, ένα τραγούδι που ο Γιάννης Χαρούλης αφιέρωσε σε όσους φεύγουν από την Ελλάδα για να χτίσουν μια καινούρια ζωή σε μια νέα «πατρίδα»… «Από μια πατρίδα εγώ είμαι κι όσο κι αν το λησμονώ, πάω, προς μια πατρίδα, πάω, μια για πάντα να σταθώ…». Συγκίνηση, σκέψεις, δύναμη για την πορεία στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, νέο ξεκίνημα.

όταν-ο-γιάννης-χαρούλης-βρέθηκε-στο-θέατρο-πέτρας-ιούνιος-2016

όταν-ο-γιάννης-χαρούλης-βρέθηκε-στο-θέατρο-πέτρας-συναυλία

Οι φωτισμοί, η ατμόσφαιρα γλεντιού, σαν σε κάποιο γραφικό χωριό της Κρήτης, οι μουσικοί… όλα είναι υπέροχα. Οι στίχοι μοιάζουν να κραυγάζουν, τραντάζοντας τη ψυχή… λεβεντιά… η λεβεντιά που έχω συνδυάσει με τον Γιάννη Χαρούλη. Κι όμως, αυτή η συναυλία είναι διαφορετική απ’ όλες τις άλλες εμφανίσεις του. Πιο εσωτερική, πιο ισορροπημένη, έτσι που τα τραγούδια ακούγονται πιο καθαρά.

όταν-ο-γιάννης-χαρούλης-βρέθηκε-στο-θέατρο-πέτρας-λαούτο

όταν-ο-γιάννης-χαρούλης-βρέθηκε-στο-θέατρο-πέτρας-μουσικοί

«Η ουρά του αλόγου», «Το σκουλαρίκι», «Ερωτόκριτος», «Βοσκαρουδάκι Αμούστακο»… καπνογόνα, χορός. Η ομορφιά της ζωής κατέκλυσε την ύπαρξή μου και κάθε στίχος γινόταν μπάσος χτύπος της καρδιάς ακολουθώντας την ένταση του τραγουδιού στο αντίστοιχο τέμπο. Έκλεισα τα μάτια μέσα στο πλήθος, αφήνοντας τη μουσική και τις φωνές να με ταξιδεύουν στους στίχους, ανάμεσα σε βράχους, φεγγάρια κι ανθρώπους.

ο-γιάννης-χαρούλης-στο-θέατρο-πέτρας-στην-πετρούπολη

όταν-ο-γιάννης-χαρούλης-βρέθηκε-στο-θέατρο-πέτρας-χαμός

Τι κι αν στο τέλος δε θυμάσαι τη σειρά των τραγουδιών ή όλα τα τραγούδια. Σημασία έχει να γέμισες και να μοιράστηκες συναισθήματα. Αυτή τη μαγεία χαρίζει απλόχερα ο Γιάννης Χαρούλης στις συναυλίες του. Ενώνει τους ανθρώπους και σε φέρνει λίγο πιο κοντά στον εαυτό σου.

όταν-ο-γιάννης-χαρούλης-βρέθηκε-στο-θέατρο-πέτρας-συναυλία-καλοκαιριού

Και είναι αυτό που εκτιμάς και θέλεις να ζεις και να ξαναζείς στη σκηνή μαζί του, ανοίγοντας νέους κύκλους που υπόσχονται πάντα «Καλή Αντάμωση» με μουσικές και με τραγούδια ρε κοπέλια!

όταν-ο-γιάννης-χαρούλης-βρέθηκε-στην-πετρούπολη-συναυλία-στο-θέατρο-πέτρας
Συντελεστές Συναυλίας
Γιάννης Χαρούλης: λαούτο – τραγούδι
Λευτέρης Ανδριώτης: λύρα
Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο
Βασίλης Μπαχαρίδης: κρουστά
Κωνσταντής Πιστιόλης: πνευστά
Θανάσης Τζίνγκοβιτς: κιθάρα
Πάνος Τόλιος: τύμπανα
Βίντεο: GreekConcertsLiveVideos
Φωτορεπορτάζ: Ελένη Ουσταμπασίδου

Αναδημοσίευση από το ART.harbour

 

 

Comments are closed here.