Που θες να ταξιδέψεις;
Το ταξίδι σου στο www.travelsalad.gr θα σε οδηγήσει σε όμορφα μέρη στην Ελλάδα και το εξωτερικό...
Το ταξίδι σου στο www.travelsalad.gr θα σε οδηγήσει σε όμορφα μέρη στην Ελλάδα και το εξωτερικό...
Κυριακή 3 Απριλίου και το πρωί – που μεταξύ μας, μεσημέρι είναι πια – με βρίσκει στην Καλλιθέα. Τον τελευταίο καιρό, μου αρέσει πολύ να ανακαλύπτω περιοχές που θεωρούνται “outsiders” για έξοδο, βόλτα και τα συναφή θέματα που “πέφτουν στο τραπέζι” όταν υπάρχει χρόνος, συνήθως δηλαδή τα Σαββατοκύριακα.
Αφού ολοκληρωθεί το απαραίτητο κυριακάτικο cocooning στο κρεβάτι και τον καναπέ, η διάθεση για καλό φαγητό και βόλτα τριγυρνά στο μυαλό. Είναι 2 μ.μ. όμως και η ώρα επιβάλλει κάτι μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού… δηλαδή brunch (από το συνδυασμό breakfast και lunch) 🙂 . Μα, αυτό σημαίνει το brunch, που έχει κατακτήσει όλη την Αθήνα… πλούσιο – και πολλές φορές ελέυθερο – μπουφέ με εκλεκτά αλμυρά και γλυκά καλούδια, που είθισται να απολαμβάνουμε από τις 12 μ.μ. μέχρι νωρίς το απόγευμα. Βουρ για το Momo στην πλατεία Κύπρου (Σαπφούς 95).
Είχα ακούσει για τον όμορφο κήπο του Momo στη δουλειά, όπως επίσης και για τις λιχουδιές του και έτσι άρπαξα την ευκαιρία της Κυριακής στην Καλλιθέα! Η αλήθεια είναι ότι γινόταν χαμός… αλλά η αυλή με τον όμορφο κήπο στο βάθος της μονοκατοικίας – όπου στεγάζεται το δημοφιλές Momo – αποκαλύφθηκε σαν όαση. Δέντρα, λεμονιές, πετραδάκια, ξύλινα τραπέζια, χρωματιστά μαξιλάρια και γύρω πολυκατοικίες, θυμίζουν αυλές σπιτιών στην παλιά Αθήνα ή στο αγαπημένο σου νησί. Σταμάτα τώρα τον χρόνο, χαλάρωσε και επίλεξε όσα λαχταράς να δοκιμάσεις από τον πλούσιο κατάλογο για brunch, που προσφέρει special treat γαλλικό καφέ!!!
Είμαστε δύο άτομα – πολλές φορές δε χρειάζονται και περισσότεροι για να περάσεις καλά – και αποφασίζουμε να μοιράσουμε τις γεύσεις σε αλμυρά και γλυκά. Μαριναρισμένος καπνιστός σολομός, αγγούρι, τριμμένο αυγό και dressing κάπαρης σερβιρισμένο σε φρυγανισμένο ψωμί brioche, χειροποίητη τάρτα με μπρόκολο, πράσο και παρμεζάνα και φυσικά pancakes από αλεύρι ολικής άλεσης με marple syrup, μαρμελάδα φράουλα και πραλίνα συνοδεύουν τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι και τον καφέ μας. Χαρούμενα πρόσωπα – που επιτέλους δεν κοιτούν ο ένας τον άλλον, αλλά επικεντρώνονται στους ανθρώπους τους και όσα απολαμβάνουν – χαλαρή μουσική και αέρας καλοκαιρινής ραστώνης ξυπνούν σκέψεις για ταξίδι σε νησί χωρίς επιστροφή.
O ιδιοκτήτης Αργύρης Κουμούσης, ο σεφ στην κουζίνα, Κώστας Βασιλόπουλος και ο pastry chef, Αλέξανδρος Κόκκινος μοιράζουν το μεράκι τους σε έναν χώρο χαλαρό και ακομπλεξάριστο, όπου θα βρείτε καταφύγιο από το πρωί έως το βράδυ. Οι επιλογές είναι πολλές… από τα φοβερά melt cheese σάντουιτς, τα burgers, τα hot dogs, την paella μέχρι τις σαλάτες, τα whoopee pies (αφράτα κέικ γεμιστά με κρέμα) και τα κοκτέιλ, για να καλύψουν τα γόυστα και των πιο ψαγμένων foodies!
Η ώρα έχει περάσει… είναι 4 μ.μ. και ο εργασιομανής blogger οφείλει στον εαυτό του, να καταγράψει την εμπειρία brunch στο Momo. Αλλάζω τραπέζι κι αφού σερβιριστεί το αναζωογωνητικό πράσινο τσάι ginger lemon, ξεκινώ το άρθρο που τώρα διαβάζεις 🙂 … “Κυριακάτικο brunch στην Καλλιθέα!”… loading…
Comments are closed here.