Loading

Αθήνα… Ένα θερινό σινεμά

Που θες να ταξιδέψεις;

Το ταξίδι σου στο www.travelsalad.gr θα σε οδηγήσει σε όμορφα μέρη στην Ελλάδα και το εξωτερικό...

αθήνα- ένα-θερινό-σινεμά-ακρόπολη

Αθήνα… Ένα θερινό σινεμά

Αν κάποια στιγμή τελικά φύγω από την Αθήνα ή από την Ελλάδα, νομίζω, μαζί με πολλά (μέσα σε αυτά και το φαγητό, που πουθενά δε θα βρεις καλύτερο, πίστεψέ με), θα αποχαιρετήσω και τα θερινά σινεμά. Τα αγαπώ.

Αθήνα… Ένα θερινό Σινεμά! Αυτό είναι για μένα αυτή η πόλη. Ναι, η Αθήνα είναι ένα θερινό σινεμά.

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-νάντια

~Σινέ Παρί, Πλάκα~

Εκεί κάτω από την Ακρόπολη, στο Θησείο, στα Πετράλωνα, στα Εξάρχεια, στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, στο Σύνταγμα… αλλά και πιο ανοιχτά… στην Καλλιθέα, στα Βοτσαλάκια στον Πειραιά, στον Φλοίσβο, στη Φιλοθέη, στην Κηφισιά και σε άλλα τόσα σημεία πράσινα, δροσερά, σημεία με θέα και μυρωδιά… Με τυρόπιτα, λαχταριστό “φρεσκοβουτυρωμένο” ποπ κορν, σουβλάκι, γρανίτα… Με σινεφίλ στιγμές… Με αγκαλιές και με ρομάντζα!

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-ακρόπολη-βράχος

Αθήνα μου,
Αν τώρα ήμουν μακριά και σου έγραφα… Θα σου έλεγα, ότι ένα από τα αγαπημένα μου θερινά σινεμά είναι το Σινέ Παρί στην Πλάκα (ή Cine Paris). Δε μιλάμε για θέα, εδώ μιλάμε για σκηνικό. Όλα τα ξεχνάς εκεί κάτω από τον Ιερό Βράχο και τα αστέρια. Πολυκατοικίες γεμάτες από ανθρώπους – που μεταξύ μας, πιστεύω πως κρυφοκοιτάζουν από τα μισάνοιχτα παράθυρα – κι εσύ πιάνεις τον εαυτό σου να θέλει να τρυπώσει κλεφτά μέσα στο απέναντι μπαλκόνι να πει μια καλησπέρα, “Γεια σας. Συγγνώμη, αλλά έτσι που παρακολουθώ την ταινία, μοιάζετε κι εσείς σαν κομμάτι του σεναρίου” 🙂 .

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-σινέ-παρί-πολυκατοικία

Στα θερινά σινεμά της Αθήνας, λοιπόν… θα δεις μερικές από τις πιο ωραίες σινεφίλ αλλά και blockbuster ταινίες.

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-σινέπαρί-κόσμος

Απόλαυσε εδώ Σινέ Παρί από τα φέτος (δε χόρτασα, σου λέω… αλλά ακόμα ανοιχτές είναι οι ταράτσες, τι περιμένεις!) και από τα πέρσι, έτσι για τη νοσταλγία 🙂 .

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-σινέπαρί


… ή και από πιο παλιά (μόνο ό,τι βρήκα, έτσι!). Το έχουμε χτίσει το Σινέ Παρί, λέμε!

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-σινέ-παρί-πλάκα


Στα Do’s σου – αν όχι στα αγαπημένα – να βάλεις τα θερινά σινεμά που ακολουθούν, παρακαλώ:

  • Σινέ Παρί στην Κυδαθηναίων: Όπως είπαμε 🙂 και μη ξεχάσεις να χαζέψεις και γιατί όχι να αγοράσεις αφίσες από αγαπημένες σινεφίλ ταινίες, στην τεράστια συλλογή στην είσοδο.
αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-ταινία

~ Από την ταινία “Μεγάλωσε Αν Τολμάς”~ 

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-προβολή

~Από την ταινία “Μεγάλωσε Αν Τολμάς”~

  • Σινέ Θησείο στην Αποστόλου Παύλου: Ο παλαιότερος θερινός κινηματογράφος της Αθήνας έχει ψηφισθεί ως το καλύτερο σινεμά παγκοσμίως από CNN & BBC βεβαίως, βεβαίως! Στα must η σπιτική βυσσινάδα και το χωριάτικο τσίπουρο (έχω και αδυναμία) με αυγοτάραχο Μεσολογγίου.
αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-σινέθησείο-βράδυ

~ Cine Θησείο το βράδυ ~

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-θησείο-ταινίες

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-σινέ-θησείο

~ Cine Θησείο το πρωί ~

  • Ζέφυρος στα Πετράλωνα: Λίγο το Chez Lucien, λίγο τα ρετρό Άνω Πετράλωνα, που αγαπάμε… Σαν γραφικό αθηναϊκό χωριό στη γειτονιά σου, ο Ζέφυρος ξέρω ότι θα σου αρέσει!
αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-ζέφυρος-πετράλωνα

~Ζέφυρος, Άνω Πετράλωνα~

  • Cine Δεξαμενή στο Κολωνάκι: Είναι σα να είσαι στο σπίτι σου, στην αυλή με φίλους, αγνώστους. Αθηναϊκό vintage, τυρόπιτα – που σε παρακαλάει να κάνεις διάλειμμα – και γειτονιά στα καλύτερά τους.
  • Cine Αθηναία στο Κολωνάκι: Αν δεν βρεις θέση στο Cine Δεξαμενή, το Αθηναϊκό vintage σε περιμένει λίγο πιο κάτω… στο Cine Αθηναία στην Χάριτος!
αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-σινέ-αθηναία

~Cine Αθηναία, καλοκαίρι 2019~

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-βράχος-σινέ-παρί

  • Αίγλη Ζαππείου στο Σύνταγμα για τους κλασικούς: Το 1903 ήταν το χρονικό σημείο που σηματοδότησε την πρώτη προβολή του κινηματογράφου με την προβολή της γαλλικής ταινίας «Δέκα Γυναίκες Κυνηγούν έναν άντρα». Βουκαμβίλια, γιασεμί, και φωτεινές πυγολαμπίδες… χαμός!

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-φλοίσβος

  • Cine Φλοίσβος για αέρα θαλασσινό.
  • Cine Βοτσαλάκια στον Πειραιά: Σα να είσαι πραγματικά σε νησί. Ένα σινεμά κυριολεκτικά πάνω στη άμμο και κάτω από δέντρα, παραλίγο τροπικά 🙂 . Θα ακούς και το το κύμα αμέ!!! (Trivia: Εκεί στο beach volley και στα γήπεδα, έκανα γυμναστική στο Λύκειο, Πειραιώτισσα, αφού).

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-κάμερα

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-ποπκορν

… Και άλλα πολλά θερινά σινεμά, που καλό είναι να ανακαλύψεις πριν από εμένα και να με πας 😉 !

αθήνα-ένα-θερινό-σινεμά-βόλτα-στην-πλάκα

Είναι ΣεπτέμβρηςΈχει ακόμα για να κρυώσει. Και μεταξύ μας… όταν κάνει κρύο το θερινό σινεμά πάει καλύτερα με δύο – χοχοχο!

αθήνα-ένα-θερινό-σινμά-πλάκα

Πάρε λοιπόν φούτερ, καλή παρέα κι έφυγες για τα πιο όμορφα θερινά σινεμά της Αθήνας!

Θησείο,
2017. σεπτέμβριος. 5.

 

 

 

Comments are closed here.